Om Hanne Højfeldt
Årets Kunstdåse 2007.

Biografisk
Hanne Højfeldt debuterede med stor succes i 1994, hvor hun udstillede på Pandrup Rådhus og har siden udstillet på flere af landets førende og prestigefyldte gallerier og udstillingssteder.

Hanne Højfeldt er født i 1949 i Hjørring, hvor hun også er vokset op. I sin barndom og ungdom snusede hun til kunsten gennem sin fars store interesse for kunst, som hun også selv hurtigt blev smittet af og fik gennem sin far selv smag for penslerne og den magiske verden, der gemmer sig bag de tomme lærreder. Interessen og ikke mindst talentet fornægtede sig ikke og i 1994 tog Hanne Højfeldt springet og sagde sit job op for at satse på livet som kunstner - et spring som mange af Hannes kunder i dag er glade for hun tog!

Motiverne
Alle der møder Hanne Højfeldts kunst bliver straks tryllebundet af den magi og poetik, der omkranser hendes malerier - det er frodige kvinder, eksotiske blomster, sjældne dyrearter, stjerner og ganske enkelt drømme, der forenes i en helt særlig Hanne Højfeldt'sk verden, hvor det umulige er muligt. Her har drømmene og naiviteten taget over og her blæser Dannebrog sine egne veje og isene er altid lidt større i Hannes malerier end de er i virkeligheden, men det gør ikke noget, for det er netop en del af charmen ved den naivistiske kunst, som Hanne Højfeldt er en velrespekteret repræsentant for og har været en del af i snart 15 år nu.

Hanne skildrer hverdagen og dens små kærlighedshistorier med så meget hjerte og dybde i sine penselstrøg, at beskueren ikke kan undgå at mærke dette, hvilket Ole Lindboe, forfatteren til kunstbogen Smukt som uskyld, en hyldest til den naive kunst, netop pointerer, da han omtaler Hannes kunst på følgende måde "Man kan næsten høre hun råber Nul Huller" med reference til et af Hannes elskværdige, små hverdagsskildringer, hvor en kvinde svæver på en lyserød sky efter et tandlægebesøg. Det lille øjeblik gøres stort i Hanne Højfeldts kunst og hvem kan andet end at forelske sig i dette helt naive og livsbekræftende billede?Kunstdåsen 2007
Hanne har dog utallige gange vist, at der ikke er noget naivt ved hendes talent eller store erfaring, som hendes mange udstillinger, heriblandt flere separatudstillinger, vidner om. Udover at være en del af den føromtalte kunstbog, som ses til højre, har Hanne ligeledes illustreret Sv. Michelsens legendariske Kunstdåse 2007, som for mange, inklusiv vores egen Dronning Margrethe, er gået hen og blevet et eftertragtet samlerobjekt. Så eftertragtet, at originalmaleriet blev stjålet fra udstillingen i Illums chokoladeafdeling d. 23. december 2006, hvilket resulterede i en større eftersøgning, dog uden held: Efterlysning: Årets Kunstdåse-maleri forsvundet. Heldigvis kan vi stadig nyde Hannes version af denne traditionsrige opgave, som ses øverst på denne side, med titlen "Det er sommer, det er sol og det er søndag".


Udsmykningsopgaver og salgsopgaver
Derudover har hun solgt værker til flere kunstforeninger og større virksomheder rundt om i ind- og udland, deriblandt Næstved Museum, Nykredit, Sundhedens Hus, Aalborg samt en større bestillingsopgave til Aalborg Sygehus 2008. Hanne Højfeldt har desuden illustreret adskillige plakater, bl.a. til Næstved Museum.

Øvrige udstillinger vil kunne ses her